Anmeldelser og omtale
- af showet i Danmark


Denne plads står foreløbig tom

Showet kørte i eget teater i Købmagergade i 10 år som den længst kørende forestilling nogensinde i Danmark og har været vist offentligt gennem 29 år over 2000 steder. 
Alligevel er det aldrig blevet anmeldt. Der har været hundredvis af anmeldelser i udenlandsk presse, men bortset fra en enkelt af det oprindelige primitive show af Morten Bo i Information - da dette dagblad organiserede turnéerne og havde økonomiske interesser i showet - har der til dags dato ikke været en anmeldelse af showet i dansk presse. 

"...en blændende skildring af Amerikas flossede indre, en forevisning, der binder en til stolesædet i 5 timer og efterlader en rystet og klam. Historien er blevet fortalt så tit, men aldrig som Jacob Holdt gør det.
Jacob Holdts odysse fra Coca-colas slavelejre til Harlems slum afslører nyhedsstrømmen, informationerne og historien som falsk. Falske fordi de formidler løgne, men også falske fordi de fordrejer og fortier. Nu er muligheden der for at få korrigeret skolebøgerne, for at få en smule alsidighed i Tv's programmer."

Morten Bo i Information
 

28 år efter - i 2004 - kom der dog en enkelt anmeldelse af det nye opdaterede show:
Anmeldelse i efterskolernes blad "Efterskolen"
 

I år 2005 kom der også en
Anmeldelse i "Samvirke"Efter 41 års forevisninger kom denne anmeldelse af diasshowet i Information:
Hvordan tager man et billede af strukturel racisme?
Jacob Holdt har konfronteret os med det, vi har allermindst lyst til at vide


 Anden omtale af Amerikanske Billeder

Derimod har det ikke skortet på artikler om Amerikanske Billeders succes - næsten udelukkende positive. Kun én var decideret negativ, da Weekendavisen i 1978 bragte en stor forsideartikel om virksomheden "Amerikanske Billeder".
Jeg bringer den her fordi den fik stor betydning for os internt i gruppen. Den brugte højrefløjens økonomiske succeskriterier, men venstrefløjens moralske kriterier i et forsøg på at fremstille Amerikanske Billeder som en selvisk pengemaskine.

Imidlertid havde jeg allerede inden bogens udgivelse og succes i 1977 været i fuld gang med - dels med russiske kontakter og dels med arkitektstuderende, der byggede skoler for ANC - at planlægge min barndomsdrøm om et hospital i Angola. Men artiklen fik os nu til hurtigt at nedsætte en offentlig bestyrelse for Afrikafondet med Søren B. Henriksen som formand og at begynde at give pengene væk.
 
Mange år senere optrådte jeg i annoncer for Weekendavisen for at sige tak for at avisen som den eneste avis på det tidspunkt at have givet mig det konstruktive modspil, som fik os til hurtigt at komme i gang frem for at investere i konstante udvidelser af showet i flere lande. Her bringer jeg artiklen:

Weekendavisen: Fra vagabond til international koncernleder med millionomsætning

 

 
Andre emner under  

Større amerikanske aviser såsom New York Times 
Amerikanske universitetsblade 
Amerikanske elevers stile og breve
Amerikanske anmeldelser af bogen
Norske anmeldelser
Interviews med Jacob Holdt
Body Shop's Anita Roddick
om rejsen med Jacob Holdt

    Copyright © 1997 AMERICAN PICTURES;

  Logo 
 
    Introduktion
Showet
Bogen
AnmeldelserBookning Fotogalleri
Racisme Artikler Lyd og video
Kontakt og kalender
Jacob HoldtKontakt og kalender