Introduktion til digitaliseringprojekt

af Jacob Holdt

Jeg skal hermed tillade mig sammen med min konsulent og tekniske medarbejder, Thomas Engell, at søge om støtte til digitaliseringen af Amerikanske Billeder. Jeg får dagligt spørgsmålet ude i skolerne "Hvorfor er showet ikke digitaliseret endnu?" og for nylig, da hele mit tonstunge lysbilledshow røg på gulvet og blev ødelagt i Allerød Gymnasium blev spørgsmålet ekstra presserende for mig; jeg er simpelthen ikke længere i stand til at skaffe nyt udstyr, da jeg åbenbart kører rundt med verdens sidste lysbilledshow!

Men budskabet i showet har aldrig fanget mere og været mere nødvendigt at få ud end nu. Jeg tror at enhver pengestærk pædagog, der i disse zappende tider, hvor lærerne klager over ikke at kunne holde deres elever i ro, har oplevet hvordan dette show dag efter dag kan holde 600 gymnasie-, seminarie- handels- eller tekniske skolers elever i fuldkommen "knappenåls-faldende" ro gennem en hel skoledag ofte uden en eneste lærers tilstedeværelse, øjeblikkeligt ville give støtte til dette projekt. For ikke at tale om de tilsvarende reaktioner i folke- og efterskoler helt ned til 7-8. klasses niveau. Se nogle af disse stærke reaktioner.

En anden grund til at jeg er under tidspres er at originalerne er ved at gå i forfald. Da to tredjedele af dem beskriver en historisk tid og side af USA, som ingen anden har beskrevet, viser amerikanske museer og samlere som Museum of Modern Art og Bill Gates stigende interesse for dem. Jeg føler dog at de bør blive i Danmark og under alle omstændigheder reddes og genoprettes i digital form.

I de følgende sider beskriver vi projektet sammen med anbefalinger og elevreaktioner. Til sidst har vi vedlagt en beskrivelse af den senere planlagte interaktive undervisnings-DVD for lærere overalt i verden, men allerede nu vil lærere kunne bruge mit show i undervisningen (uden min tilstedeværelse) dersom det bliver digitaliseret. Hvorfor begrænse en stor berigende oplevelse til de få steder, jeg fysisk kan nå frem til – skønt mine grænser kunne udvides betydeligt med en bærbar video under armen på fly?

Med venlig hilsen

Jacob Holdt

 

2. Min kortfattede redegørelse for projektet

3. Teknisk beskrivelse af projektet af Thomas Engell

4. Konsulentudtalelser om projektet

5. Budget for digitaliseringen

6. Den senere Interaktive DVD til undervisningsbrug