Showet 
- opfølgning og workshops 


Ligesom showet ikke bør ende med blot at blive et "show", bør undertrykkelsesmønstre ikke efterlades uden behandling. Da enorme sindsbevægelser skabes i publikum, er en udladning eller helingsproces vigtig bagefter. I de opfølgende racisme workshops dagen efter forestillingen bryder en eksplosiv dialog i reglen ud på amerikanske universiteter i hvilken deltagerne åbent giver udtryk for deres egen racisme eller - ofte for første gang - begynder at forstå den og dens tidlige rødder i barndommen. 

Jacob Holdt trækker på sine erfaringer fra andre raceadskilte eller eksslave-samfund til at hjælpe studenterne med at se deres situation i en større sammenhæng. For skoler der har råd til det anbefales det også indenfor en uge at følge op med en af eksperterne på området såsom Tony Harris. 

Skønt den danske racisme begynder at minde om den amerikanske i sine psykologiske udtryk, er der nok et stykke vej før danskerne bliver ligeså åbne omkring deres egen racisme som amerikanerne og får samme forståelse for dens negative omkostninger på deres eget sind. Derfor har Jacob Holdt ikke lavet mange workshops i Danmark, men tilbyder dog kurser for mindre grupper af pædagoger, ulandsudsendinge osv. Men opfølgen i klasser bagefter gør han hyppigt ligesom lærere kan rekvirere undervisningsmatriale fra ham til brug i klasseværelset. 
 

"Efter seks en halv time ønskede jeg ikke at denne oplysende tilstand ville få ende. Den eneste smertefulde følelse jeg havde var sult. Jeg lærte noget mere værdifuldt den dag end jeg kunne have lært på fire år i college. I sandhed, jeg lærte hvordan jeg skulle blive menneskelig." 
Fra en students detaljerede beskrivelse af Tony Harris' workshop (på engelsk) 

Jacob Holdt efter workshop i Vermont

"Workshoppen, du lavede i dag, påvirkede mig på så mange måder at jeg ikke ved hvor jeg skal begynde. Det er jo ikke et spørgsmål om hvor meget eller hvor lidt, eller om man kan fritage sig for skyld ved at sammenligne sig med en "rigtig racist."
Din workshop uddybede min forståelse for dette og understregede for mig hvor vigtigt det er at vi fortløbende konfronterer os selv med vores racisme uden frygt for at indrømme den eller for aktivt at forsøge at ændre vore holdninger." 
Fra en students reaktion på Jacob Holdts workshop (på engelsk) 


- andre emner herunder:

Forslag og tekniske krav til arrangører (vigtigt!)

Introduktionsskrivelse til uddeling blandt publikum.

Uddrag af teksten fra det nye show.

Oversigt over tidligere foredrag efter skoletype og land.

Pædagogisk dag - når lærerne skal holde fagligt møde og Jacob Holdt er babysitter for alle eleverne! 

En mail til eleverne efter at de har set showet - med links til de omtalte steder. Hvis Jacob Holdt skulle glemme at sende den til skolen kan lærerne hente denne her og rundsende den på skolens interne mail-system.


  This page in English

Copyright © 1997
AMERICAN PICTURES; All rights reserved.   

     
 

 

 

 

 

  

"Jacob Holdts antirasistiske sjokkterapi burde komme hele folket til gode. Du kom nok frivillig, men forstår snart at du i virkeligheten er tvangsinnlagt med diagnosen "rasist" hos en terapeut som kjenner fluktveiene før du søker dem"  Håkon Harket i Aftenposten  
 

    Introduktion
Showet
Bogen
AnmeldelserBookning Fotogalleri
Racisme Artikler Lyd og video
Kontakt og kalender
Jacob HoldtKontakt og kalender