Ghettoen i vore hjerter - en udstilling om undertrykkelse af Jacob Holdt


Klik på billeder for forstørrelser og baggrundshistorier
 

Previous Ahmadiyya-undertrykkelse Next


Muslimsk diskrimination mod Ahmadiyya


Ahmadiyya-menigheden, som blev grundlagt af Hadzrat Mirza Ghulam Ahmad i Indien i 1889, har i dag 200 millioner medlemmer verden over. Den har været forfulgt verden over af andre muslimer, idet tilhængerne hævder at Ghulam Ahmad er den forjættede Messias og Mahdi. I nogle lande er det forbudt for menigheden at prædike deres religion som islam og i Pakistan har parlamentet erklæret Ahmadiyyaerne for ikke-muslimer.

Jeg har ikke i sinde at blande mig i en religiøs strid. Når jeg omtaler den under andre former for racisme er det for at påpege hvad der næsten altid sker når en stat fører hetz mod mindretal som vi oplever det parallelt herhjemme under DF-regeringen. For netop som følge af omtalte statssanktionering har Ahmadiyya-mindretallet været mål for talrige angreb fra andre religiøse grupper. Som følge af ”tonen” der anslås ovenfra af lovene og forfatningsændringerne bliver forfølgelse og hadefulde episoder konstant rapporteret fra forskellige egne af landet. En undersøgelse i Pakistans privatskoler om elevernes religiøse tolerance viste at selv i landets uddannede klasser bliver Ahmadiyyaerne betragtet som den minoritet der fortjener færrest borgerrettigheder. Undersøgelsen viste at lærerne havde endnu mindre tolerance end eleverne.

I Danmark har menigheden en moske i Hvidovre, som er kendt for åbenhed og månedlige dialogmøder med bl.a. biskopper og rabbinere. Deres motto er "Kærlighed til Alle - Had til Ingen", som de manifesterer ved sameksistens og åbenhed over for alle anderledes tænkende. De fejrer endog jul i moskeen sammen med andre danskere, som jeg altid ser blive dybt bevægede over denne varme velkomst ”der hvor vi ikke troede vi var velkomne.”
Min egen interesse kommer også fordi Ahmadiyya-bevægelsen i USA regnes for forløberen til de sortes borgerretsbevægelse og de sorte muslimer. Mange kendte jazzmusikere konverterede til Ahmadiyya Islam.

 
Ahmadiyya-1 Ahmadiyya-2  Ahmadiyya-3 Ahmadiyya-4
Ahmadiyya-1 Ahmadiyya-2 Ahmadiyya-3 Ahmadiyya-4
Ahmadiyya-5      
Ahmadiyya-5      

Oversigtskort      Udstillingsplan 1      Udstillingsplan2      Jacob Holdts større fotogalleri

To purchase photo, please contact Jacob Holdt, Copenhagen, Denmark