Indeks over KGB dokumenter
 

Berlingske Tidende 3. januar 1992 
 

 

Jacob Holdt : KGB skulle hjælpe mig

 

Forfatteren og fotografen Jacob Holdt , der bl.a. har lavet bogen »Amerikanske Billeder«, stiller sig helt uforstående overfor beskyldningerne om, at han skal have været »fast« indflydelses-agent for KGB. »Jeg havde mine meninger med at tale med KGB. Faktisk var det mig - måske naivt - som ville have dem til at hjælpe mig med solidarits-arbejde i Afrika. Indtægterne fra mine bøger var tænkt til et hospital i Angola. Men der mødte jeg ingen hjælp fra russerne. Tværtimod rendte jeg panden mod en mur af bureaukrater. I stedet lod jeg overskuddet fra min bog »Amerikanske Billeder« - og de penge, jeg fik fra KGB - bruge gennem DANIDA, som en hjælp til Zimbabwe, som netop dengang blev en selvstændig nation.

Jeg har netop altid i tekst og tale modsat mig, at min bog skulle bruges i en slags »kold krig«, når det drejer sig om universelle menneskerettigheder,« siger Jacob Holdt .

 

Billedtekst: ,»Jeg har altid modsat mig, at min bog skulle bruges i en slags »kold krig«, siger Jacob Holdt . Foto: Pierre Sales

 

Indeks over KGB dokumenter

 Tilbage til oversigt over mine artikler

Copyright © 2002 KGB