Jacob Holdt
- fortæller om racisme

 

Interview om racisme for 
Centret for Menneskerettigheder

Kræver Realplayer     Download Realplayer

1.del:
I første del fortæller Jacob Holdt om, hvordan han ved et tilfælde fik øjnene op for den udstødte del af USA's sorte befolkning. Han beretter om, hvordan han blev inviteret hjem til folk og fik den "sorte" racisme helt ind på livet. Han fortæller også, hvorfor han opfatter sit flettede skæg som en gave fra USA's sorte.

Varighed: 4.13 min.
lyd gifHør 1.del

2. del:
Jacob Holdt mener, at der findes flere former for racisme. Han fortæller i dette klip om den "store" og "lille" racisme. Om hvordan de ekstreme racistiske grupper i USA bliver opfattet som "pure white trash", og at det i virkeligheden er den racisme, som vi alle har i os, der er den farligste. Han forklarer, hvordan vi alle er opdraget med en distance til fremmede mennesker, og giver eksempler på, hvordan racismen konstant får ny næring.

Varighed: 13.01 min.
lyd gifHør 2.del

3. del:
Det er ikke kun hvide mennesker, der er racister. Jacob Holdt fortæller her om den "indvendiggjorte" racisme. Den kommer til udtryk, når sorte undertrykker andre sorte. Dette kan føres tilbage til slavetiden, hvor sorte mødre slog deres børn for at hærde dem, så de ikke prøvede at gøre oprør mod slaveejeren, og dermed skadede sig selv.

Varighed: 7.00 min.
lyd gifHør 3.del

4. del:
Jacob Holdt mener, at man skal erkende sin racisme for at komme af med den. Han giver eksempler på, hvorfor han opfatter sig selv som racist og undertrykker. Samtidig forklarer han, hvorfor det er så svært ikke at opsuge den racisme, der omgiver os konstant. Men kan man komme af med sin racisme, bliver man også et friere menneske, mener Jacob Holdt.

Varighed: 10.25 min.
lyd gifHør 4.del


 


Copyright ©
1997 AMERICAN PICTURES; All rights reserved. 
Design lavet for Amerikanske Billeder af site-seeing 

  Logo 
 

 

 

 

    Introduktion
Showet
Bogen
Fotogalleri
Anmeldelser
Bookning
Racisme
Kalender
Jacob Holdt
Hjem