Jacob Holdt:
Mine foredrag 


som beskrevet af ARTE BOOKING

 

* Amerikanske Billeder
Et diasshow, som tryllebinder alle fra 8. klasse til 80 år. I 5 år blaffede Jacob Holdt i USA og skildrede den hvide udstødelse af de sorte i ghettoer. I den nye udgave af showet viser han den forværrede racisme siden – bl.a. i rystende beretninger om sine venner blandt hvide massemordere, i Ku Klux Klan og de mange sorte han fotograferede i 70'erne, der i dag er fængslede og myrdede. Alligevel hævder han at danskernes racisme har overhalet USA's. Showet viser os dels et skræmmebillede af den vold som langvarig negativ tænkning overfor udelukkede medborgere medfører, og dels USA's opmuntrende eksempel på hvor hurtigt og ikke-voldeligt man integrerer indvandrere ved at tænke positivt og imødekommende overfor dem.


* Kan vi elske Ku Klux Klan?
Hvad har Ku Klux Klan med dansk integration af muslimer at gøre? Jacob Holdt har i flere år infiltreret de største klangrupper i USA, hjulpet den værste klanleder ud af livstidsfængsel, gjort sig til ven med en anden klanleder, som myrdede hans egne sorte venner. Alligevel påtager han sig i billeder og ord at overbevise om at danskernes racisme i dag er værre end Ku Klux Klans. Provokerende, ja, men foredraget er blevet et hit netop fordi det udfordrer og problematiserer vores måde at tænke om hinanden på.


* Med Prins Joachim hos Bolivias indianere
Et dias- og musikshow om fattigdom og ulandshjælp.
Egner sig særligt til ældre, i kirker, forsamlingshuse osv.


* Om at sige ja
Jacob Holdt fortæller om sine anderledes livsværdier med at sige ja til kriminelle, prostituerede, massemordere, Ku Klux Klan, KGB, terrorister osv. Velegnet for virksomhedsledere. Har været holdt bl.a. for MT Højgårds ingeniører og arkitekter. Se video uddrag her.


* En workshop om racisme og undertrykkelse
Især for integrationsmedarbejdere, lærere, pædagoger etc.


Nyeste!!!

* Et roadshow med
Jacob Holdt og Henrik Fogh Rasmussen
 

Se en kortere debat imellem os i Deadline


”Er USA et land præget af racisme, fattigdom, sygdom og kriminalitet? Eller bliver de negative sider i det amerikanske samfund overdrevet i den danske debat? Hvad kan Danmark lære af den amerikanske samfundsmodel, og hvad kan amerikanerne lære af Danmark?

Jacob Holdt og Henrik Fogh Rasmussen tager udgangspunkt i disse spørgsmål i et show med hver deres præsentation og efterfølgende debat.

Jacob Holdt er forfatter til bogen og lysbilledshowet Amerikanske Billeder, den længst kørende forestilling nogensinde i Danmark. Han rejste mellem 1971 og 1976 rundt blandt den amerikanske underklasse i 48 af USA’s 50 stater og har siden boet periodevis i USA, blandt andet som foredragsholder ved 330 forskellige colleges.

Henrik Fogh Rasmussen, søn af Anders Fogh Rasmussen og Anne Mette Fogh Rasmussen, er forfatter til bogen Amerikanske Tilstande. Han har boet i USA siden 2000 og driver i dag selvstændig virksomhed som kommunikationsrådgiver i Washington D.C. Er

De to foredragsholdere debatterede med hinanden i radio og TV adskillige gange i forbindelse med lanceringen af Amerikanske Tilstande i sommeren 2007. De havde aldrig mødt hinanden før, men blev så gode venner, at de besluttede sig for at lancere et ”road show” sammen. Resultatet er et energisk og underholdende show spækket med indtryk og fakta fra USA, hvor Jacob Holdt og Henrik Fogh Rasmussen konstant udfordrer både hinanden og tilhørerne.

Format:

JH oplæg : 35 min
HFR oplæg: 35 min
Debat og spørgsmål fra tilskuerne: 30-60 min

Tekniske krav:

Lærred, projektor og computer til PowerPoint præsentation.
Trådløse mikrofoner og højtaleranlæg.

 

 Copyright ©
2007 AMERICAN PICTURES; All rights reserved. 

     
 
 

 

 
 
 
 
 
 
  

    Introduktion
Showet
Bogen
AnmeldelserBookning Fotogalleri
Racisme Artikler Lyd og video
Kontakt og kalender
Jacob HoldtKontakt og kalender