Jacob Holdt - mine artikler:

 

 

 

I Berlingske Tidende, Politiken og Weekendavisen  den 19. November 2007

 

Udnævn Danmarks første

 integrationsminister
 

af Jacob Holdt, foredragsholder om integration
 


I anledning af at statsministeren har udskrevet valg og den tidligere såkaldte integrationsminister Rikke Hvilshøj netop er gået af.

 

Nu er chancen der for at skabe det vi ikke har haft før, et integrationsministerium. Hidtil har vi haft et udsmidningsministerium - en nødvendig politiopgave, men en opgave som intet har med integration at gøre og som ikke må beklædes af samme minister.

Skal integrationen af Danmark lykkes må vi have et ministerium ledet af en karismatisk, imødekommende og udadvendt politiker, der konstant er på farten i ny- og gammeldanske ghettoer. Dels for at sende et signal til nydanskerne om at de nu er ønskede og dels for at fortælle gammeldanskerne at integration kun kan lykkes hvis vi åbner vore sociale netværk og hjerter op for dem, som hidtil har følt sig ude.

Hvis Fogh tager sit brede samarbejde alvorligt kan en minister, hvis eneste opgave det er at integrere danskerne, udmærket tænkes at komme fra oppositionen for at undgå at sende det ødelæggende signal til nydanskerne om at vedkommende styres af Dansk Folkeparti. Men allerbedst ville det være at hente en udefra, f.eks. Manu Sareen eller lignende, der kan vinde både ny- og gammeldanskernes forhærdede hjerter efter 6 år med forfejlet integration, som endte i kompetenceflugt, vold og terror.

Samtidigt bør rollen som ligestillingsminister varetages af en inkluderende integrationsminister og ikke af nogen, som i ord og kropssprog udstråler fjendtlighed overfor dem, som skal ligestilles.

 


 

 

Copyright © 2004 Jacob Holdt;